About

Mijn naam is Charlotte Phebe Post, ik ben 40 jaar en woon in het Noord Hollandse Breezand. In 2005 ben ik afgestudeerd in de Cognitieve Psychologie aan de Universiteit van Leiden. Mijn afstudeerscriptie had betrekking op het wetenschappelijk onderzoek naar emoties bij dieren en de bruikbaarheid van anekdotes en antropomorfe uitspraken.

Ik ben dan ook gespecialiseerd in wetenschappelijke teksten over de emoties en de psychologie van de hond. De afgelopen jaren heb ik artikelen en boekrecensies geschreven voor het landelijke tijdschrift Hondenmanieren. Momenteel schrijf ik voor het landelijke hondenblad Onze Hond.

(I’m a Cognitive Psychologist, specialized in animal emotions and the ‘problem’ of anthropomorphism. I write articles for Dutch magazine Onze Hond.)

Contactinformatie: charlotte.post@hotmail.com of 06 1560 6116

 

10805680_766272376785843_6036561719858135519_n
Pictures by Arienne Blokdijk

11053375_919866338059262_3782422684245282445_o HoopersSkye1

Advertisements

5 thoughts on “About”

 1. Hoi Charlotte, prachtige blog heb jij. Kan ik nog wat van leren; 🙂 Zoals je in mijn blog lezen kan ben ik het fiere liefhebbende baasje van Roos. Kan jij me tips geven wat ik best doe om Roos het drijven van auto’s af te leren?
  groetjes Helene en Roos

  Like

  1. Hoi Helene en Roos! Dank je wel voor je compliment 🙂 Ik heb deze blog al heel lang maar doe er eigenlijk veel te weinig mee. Daar gaat binnenkort wel verandering in komen want ik ga mijn artikelen en recensies (ik schrijf voor Hondenmanieren) naar deze blog overzetten omdat ik mijn website te duur vond worden. Leuk ook dat jij een blog hebt over je Border Collie! Wat betreft het ongewenste drijven… ik weet niet precies waar je woont, maar Mike van der Most organiseert regelmatig workshops die hier op gericht zijn. Die kan ik je zeker aanraden. http://www.descheperij.nl/Honden/Workshops-en-clinics Ik zou je ook wel wat tips kunnen geven maar ik weet niet wat je zelf al geprobeerd hebt? Groetjes Charlotte

   Like

   1. Hoi Charlotte,
    Ik woon in Oudenaarde ( dicht bij Gent), België. Ik ga je artikelen zeker lezen! Wat probeerde ik zelf? Roos doen zitten telkens er een auto afkomt. Maar we wonen aan een drukke baan, dus dat was onbegonnen werk, want dan kan je niet wandelen…Dus dit gaf ik al gauw op. Op het voetpad, tegen het verkeer in lopen, dus Roos loopt aan de kant van de huizen en niet aan de kant van de auto’s. Dit helpt een beetje. Maar in het begin van de wandeling , draait ze rond als ze een auto ziet en trekt enorm. En als ik op terugweg ben naar huis ( de baan waar we wonen) stopt ze met trekken en verliest ze interesse in de auto’s..Wat ik vreemd vind is dat Roos bij oefeningen in de tuin mooi naast me loopt en naar me kijkt. ( volgens de boekjes) maar als ik dit probeer door te trekken naar de baan met auto’s, heeft ze geen oog meer voor me…Ik kon het happen naar fietsen en steppen, en kinderwagens afleren. Dus dit doet ze zelden nog…Groetjes Helene en Roos

    Like

 2. Hoi Charlotte

  ik vind dat je fantastisch schrijft en ook nog eens over boeiende onderwerpen.. Ik lees ze met veel plezier… Complimenten. Ook de boekrecensies waardeer ik zeer, voorkomt dan in ieder geval dat ik een nutteloos boek aanschaf ;)….

  Ik zou graag af en toe een artikel (of deel ervan) willen delen, omdat me gewoon de tijd ontbreekt alles zelf te schrijven en het is zo goed en duidelijk dat ik het jammer vindt als niet meer mensen hier kennis van nemen… Dus mag ik jouw artikelen delen met naams- en bronvermelding, natuurlijk ?

  Groeten Kees

  Like

  1. Hoi Kees,
   Wauw, dank je wel voor je mooie complimenten! Daar ben ik heel blij mee. 🙂
   Natuurlijk mag je het delen met bronvermelding, leuk juist!
   Groetjes,
   Charlotte

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s